Uyap Avukat Portalı

Portal ödeme yaparken başkasının baro kartı veya Vakıfbank hesabı kullanılabilir mi?

Başka avukatın baro kartı kullanılamaz, başka birinin Vakıfbank hesabı kullanılamaz.

Portalda belge Görüntüle/Kaydet bölümünden hangisi tıklanmalıdır?

Kaydet tıklanıldığında, belge bilgisayarınıza indirilmekte ve uygun açıcı ile açılmaktadır. Bu durumda belge biçimi bozulmaz.

Görüntüle tıklanıldığında, bazı belgeler tarayıcıların kendi başlarına veya eklentileri yardımıyla açabileceği belgelere dönüştürülmekte, dönüştürme işlemi düzgün yapılmadığından belgenin görüntüsü bozuk olabilmektedir. Bazı belgeler ise büyüklükleri nedeniyle hiç görüntülenememekte, kullanıcı belgeyi indirmeye teşvik edilmektedir. Belgenin üzerine çift tıklamak görüntüle komutunu gönderir.

Portalı kullanmak için gerekenler nelerdir?

Mobil imza ile kullanılacaksa ve bunun yanında herhangi bir işletim sistemi veya internet tarayıcısına sahip herhangi bir cep telefonu veya herhangi bir bilgisayar

Elektronik imza ile kullanılacaksa, elektronik imza kart okuyucu sürücüsü ve kart sürücüsü yüklü Windows veya Linux işletim sistemine sahip bilgisayar yanında, bu yazıda detaylandırılan tarayıcı gerekmektedir.

Portala gönderilen belgelerin tarama işlemi nasıl yapılmalıdır?

Portal için en uygun resim formatı .tif formatıdır. Tek seferde yaklaşık 50 ila 100 sayfa belge portala gönderilebilir. Bu resim formatının düzenleyicilerinin az ve yeteneksiz olması ise eksi yönüdür.

Portala belgele gönderildikten sonra sol menüde +İşlemlerim > Devam Eden İşlerim menüsünden evrakın portala doğru yüklenip yüklenmediği, doğru mahkeme ve esas numarasına sahip olup olmadığı ve bunun yanında doğru dilekçenin gönderilip gönderilmediği kontrol edilmelidir.

Tek renk, koyu ve okunaklı belgeler siyah beyaz, (Tarayıcılarda : siyah/beyaz, s/b, 1bit, b/w, Black - White olarak belirtilir) 300dpi yoğunluk ve CCITT sıkıştırma kullanılmalıdır.

Silik belgeler gri (Tarayıcılarda: gri, gri tonlama, greyscale, grey, gray olarak geçer) 150 dpi yoğunluk ve LZW, JPEG ... sıkıştırma kullanılmalıdır.

Bilgisayardaki belgeler; tif, pdf veya diğer resim formatlarına nasıl çevrilir veya bunlar üzerinde nasıl değişiklik yapılabilir?

Pdf Creator uygulaması ayarları düzgün yapıldığında formatlar arasında yazıcı modelli değişim yapabilmektedir. Ücretsizdir. Türkçe desteklenir. Bu uygulama yanında gelen ek uygulama yüklenMEmelidir.

Irfanview uygulaması direkt olarak resim formatları arasında değişim yapabilmektedir. PDF değişimi yapabilmektedir. Ücretsizdir. Türkçe, eklenti yardımıyla desteklenir. Resim metin dönüşümü eklenti yardımıyla desteklenir.

Microsoft Office Document Imaging ise bazı Microsoft Office yazılımları içinde ek uygulama olarak sunulmaktaydı. Bu uygulama taranmış belgelerin sayfalarının yeniden sıralanması, sayfalara ek açıklamalar girilmesi, belgelerin birleştirilmesi, resimden metne dönüştürme (program içinde OCR olarak belirtilir) yeteneğine sahipti. Bu uygulamanın ve özelliklerinin halen sağlanıp sağlanmadığını bilemiyoruz.

Kağıt ve zaman israfı nedeniyle önermesek de belgeleri yazdırıp, fiziksel olarak değişiklik ve sıralama yaptıktan sonra tekrar taramak da bir çözüm yolu olarak düşünülebilir.

Portala belgeleri gönderdikten sonra ne yapılmalıdır?

Portala belgele gönderildikten sonra iş emri numarası alınabilir.

Windows 10, 64 bit işletim sistemi için hangi Java sürümü yüklenmelidir?

32 ve 64 bit Java sürümünü birlikte yüklemelisiniz. İşletim sistemi ve tarayıcılarınız ihtiyaçlarına göre seçim yaparak bu sürümleri ayrı ayrı kullanabilirler.

Sadece 64 bit Java sürümünü yüklediğinizde tarayıcılarınız Java hiç yokmuş gibi davranabilir.

Uyap doküman editörü hem 32 hem 64 bit Java ile çalışabilir.

Windows 32 bit işletim sistemi için hangi Java sürümü yüklenmelidir?

32 bit Java sürümü yüklenmelidir.

Hangi tarayıcılar ile elektronik imzalı giriş kullanılabilir?

Chrome, Edge, Firefox tarayıcılarında NPAPI desteği yoktur. Ancak E-devlet Java Web Start veya Uyap Java Web Start uygulamaları ile bu tarayıcılar üzerinden elektronik imza ile portala giriş yapılabilir

Hangi tarayıcı tercih edilmelidir?

Her tarayıcının üstün olduğu özellikler vardır. Mozilla Firefox ayarları düzgün yapıldığında güvenli ve dengeli bir tarayıcıdır. Standartlara sıkı sıkıya bağlıdır. Hatalı kodlanmış sayfalarda düzeltme yapmaz ve bazılarını çalıştırmaz. Sizin için internet; sosyal medya ve birkaç internet sayfasından ibaretse Chromium türevleri başta olmak üzere diğer tüm tarayıcıları kullanabilirsiniz.

Portal için kullanılan bilgisayar nasıl bir donanıma sahip olmalıdır?

8 GB ve üzeri RAM ve 3,5 GHZ üstü işlemci saat hızına sahip 64 bitlik bilgisayar, 2019 yılı uyap ve bağlı programlarını rahatlıkla çalıştıracaktır.

Portal için kullanılan bilgisayar nasıl bir yazılıma sahip olmalıdır?

2018 yılı için 64 bitlik Microsoft Windows 10 veya çağdaş 64 bitlik Linux masaüstü sürümlerinden Debian ile güncel türevlerini tercih edebilirsiniz. Pardus, Debian tabanlı olmakla birlikte, yeterli sayıda ve nitelikli geliştiricisi bulunmadığından şimdilik önermiyoruz. Slackware ve türevleri ise size karmaşık gelebilir.

Portalda kullanılan bilgisayarı kullanırken nelere dikkat etmelisiniz?

Bu bilgisayarlar, başka işlerde kullanılmamalı ve üçüncü kişilerle paylaşılmamalıdır. Güvenlik duvarlarıyla güçlendirilmiş, lisanslı güncel işletim sistemine sahip ve virüs koruyucularıyla korunan gereksiz uygulamaların yüklenmediği bir bilgisayarlar uzun yıllar sorunsuz hizmet edecektir.

Bunun yanında; çubuk bellekler, DVD'ler, bluetooth ve benzeri aygıtları bağlayıp veri aktarabileceğiniz, sosyal medyada veya internette gezerek, oyunlar oynayıp videolar izleyebileceğiniz bu işe özgülenmiş ve elbette yalıtılmış bir ağda çalışan oyun bilgisayarı edinmeyi düşünebilirsiniz.

Günümüz bilgisayarları neredeyse hiç arızalanmadan yedi yirmidört aralıksız beş yıl çalışabilmektedirler. Bilgisayarınız sıklıkla arızalanıyorsa kullanım şeklinizi değiştirmelisiniz.

Yeniden düzenleme 01.12.2017, 23.10.2018, 31.12.2018 Antalya

Facebook ile paylaş Twitter ile paylaş

Aksarı Avukatlık Bürosu - © - 2025